Reumatologie bij aandoeningen en klachten aan gewrichten, spieren en pezen die gepaard gaan met pijn en die je beperken in je bewegingen

Afdeling

Reumatologie

Heb je een reumatische aandoening? Dan word je in het Anna Ziekenhuis behandeld door specialisten van de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen. De Sint Maartenskliniek heeft in het ziekenhuis in Geldrop een eigen afdeling reumatologie. Aanvullende onderzoeken, zoals bloed prikken of röntgenfoto's maken, vinden ook in het Anna Ziekenhuis plaats. 

Over reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen. Het gaat hierbij om aandoeningen en klachten aan gewrichten, spieren en pezen die gepaard gaan met pijn en die je beperken in je bewegingen. Dit betreft ontstekingsreuma zoals reumatoïde artritis of jicht, reuma ontstaan door veroudering zoals artrose, of weke delenreuma zoals pees- of slijmbeursklachten en fibromyalgie. In totaal bestaan er wel meer dan honderd verschillende reumatische aandoeningen.

Invloed op jouw dagelijks leven

Als je een reumatische aandoening hebt, heb je niet alleen te maken met jouw ziekte; reuma heeft ook (veel) invloed op jouw dagelijks leven. Naast medische zorg, begeleiden wij jou ook in het omgaan met de gevolgen van reuma in jouw dagelijks leven, jouw woonsituatie en jouw werk. Zodat je weet wat je wel en niet kunt of moet doen, en je tevens gevoel van controle behoudt over jouw ziekte.

Behandeling

De reumatoloog stelt vast of je een reumatologische aandoening hebt. Dit gebeurt via een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventueel aanvullende onderzoeken zoals bloedafname en röntgenfoto's. De reumatoloog bespreekt alle bevindingen van het onderzoek met jou. 

Meer over reumatische aandoeningen en behandelingen

Vind je op de website van de Sint Maartenskliniek.