Pijnbestrijding Anna Ziekenhuis bij chronische pijn of posttraumatische pijn

Afdeling

Pijnbestrijding

Als je last hebt van (chronische) pijn, kun je terecht bij de afdeling pijnbestrijding van het Anna Ziekenhuis. We onderzoeken eerst de oorzaak, plaats en soort van de pijn die je hebt. Als dit bekend is, bespreekt de arts met jou wat het behandelplan zou kunnen zijn.

Behandelingen

Er zijn sinds een aantal jaren verschillende technieken om pijn tegen te gaan. De behandeling kan bestaan uit een proefbehandeling of definitieve behandeling, lokale verdoving of medicatie.

Over chronische pijn

Eén op de vijf volwassenen in Nederland lijdt aan chronische pijn, zoals nek- en/of rugklachten of posttraumatische pijn. We noemen het chronische pijn als de pijn lang aanhoudt. Chronische pijn vormt vaak een belemmering bij activiteiten in het dagelijks leven, maar ook op psychisch en sociaal vlak kan chronische pijn jouw leven beïnvloeden.

Behandeling van chronische pijn

Als je last hebt van chronische pijn, kun je voor onderzoek en behandeling terecht bij het specialisme pijnbestrijding van het Anna Ziekenhuis. Sinds een aantal jaren zijn er verschillende nieuwe technieken om chronische pijn tegen te gaan. Onze pijnspecialisten werken nauw samen met collega’s van onder andere de specialismen orthopedie en neurologie.

Kwalitatief goede zorg

De polikliniek van het specialisme pijnbestrijding van het Anna Ziekenhuis is door de Nederlandse Vereniging van Anesthesiologie (NVA) gecertificeerd als pijnkliniek. We hebben dus het NVA-certificaat. De NVA hanteert hierbij criteria voor de organisatie, uitvoering van behandelingen en opleidingseisen van betrokken medische professionals. Je kunt er dus vanuit gaan dat je kwalitatief goede zorg krijgt. Bovendien kun je bij het specialisme pijnbestrijding van het Anna Ziekenhuis terecht voor de behandeling voor een groot aantal aandoeningen. 

Wachttijden

Net als bij andere ziekenhuizen in de regio is er momenteel een gemiddelde wachttijd van twee maanden voor een eerste afspraak. Voor een eventuele opvolgende behandeling is de wachttijd zes maanden. Dat vinden wij vervelend en werken daarom hard aan een oplossing.

Vind je de wachttijd te lang? Je kunt dan kijken op ZorgkaartNederland of je bij een ander ziekenhuis eerder aan de beurt bent.