Afdeling

Neurochirurgie

Bij sommige klachten of stoornissen die samenhangen met de hersenen, ruggenmerg, zenuwen of spieren kan een operatie een oplossing bieden. Je kunt hiervoor terecht bij de afdeling neurochirurgie in het Anna Ziekenhuis.

Over onze neurochirurgen

Onze neurochirurgen zijn gespecialiseerd in operaties aan de onderrug. Dit zijn bijvoorbeeld hernia-operaties en operaties voor vernauwing van het wervelkanaal. Voor een afspraak bij de neurochirurg heb je een verwijzing nodig. Je kunt alleen door je neuroloog doorverwezen worden naar neurochirurgie.

Neurologie en neurochirurgie

Voor de polikliniek neurochirurgie volg je de route van de polikliniek neurologie. Hier houden ook onze neurochirurgen hun spreekuur. Tijdens je afspraak bespreek je jouw klachten en de mogelijke operatie met de neurochirurg. Vanaf de start van je zorgtraject tot en met de nazorg blijf je bij dezelfde neuroloog en neurochirurg onder behandeling. 

Samenwerking ETZ

Voor minder complexe neurochirurgische zorg kun je terecht in het Anna Ziekenhuis. Hersenoperaties en meer complexe operaties van de wervelkolom en zenuwen worden uitgevoerd in het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Op de polikliniek bespreken wij met jou in welk ziekenhuis je operatie wordt uitgevoerd. Soms verwijst de neuroloog in overleg met de neurochirurg uit het Anna Ziekenhuis je rechtstreeks naar het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg. Wij bespreken dit altijd met je. De neurochirurgen van het Anna Ziekenhuis werken samen met neurochirurgen uit de regio binnen de Coöperatieve Neurochirurgie Brabant. 

Na je operatie

Als je wordt geopereerd in het Anna Ziekenhuis, word je opgenomen op de verpleegafdeling neurologie. De neuroloog en neurochirurg zijn tijdens jouw verblijf op deze afdeling beiden bij jouw zorg betrokken.