Medische psychologische voor hulpvragen die samenhangen met lichamelijke klachten

Afdeling

Medische psychologie

Je kunt terecht bij medische psychologie als je een psychologische hulpvraag hebt, die samenhangt met lichamelijke klachten. Je kunt met verschillende klachten bij ons terecht. Bijvoorbeeld als je last hebt van angst of somberheid door jouw ziekte of handicap, of emotionele problemen door een lichamelijke aandoening of lichamelijke klachten. Ook met traumatische ervaringen of psychische klachten tijdens een revalidatietraject kun je bij ons terecht. 

Behandelmethoden

Op de afdeling medische psychologie werken we met verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness, relaxatietherapie en EMDR. Om een afspraak te maken heb je een verwijsbrief nodig van jouw specialist of behandelend arts. Als je bent doorverwezen naar de afdeling medische psychologie zal een psycholoog samen met jou proberen uit te zoeken wat de oorzaak van jouw klachten is. Samen met jou maken we daarna een behandelplan.

Naar medische psychologie

Bij binnenkomst op de polikliniek kun je je melden bij de balie, ook als je voor een behandeling komt. Jouw psycholoog komt je dan ophalen. Als je een (lees)bril of een gehoorapparaat gebruikt, vragen wij jou deze mee te nemen, zodat je deze tijdens het onderzoek of de behandeling kunt gebruiken.

Voor kinderen en volwassenen

De geheugenpoli, ouderen geheugenpoli (geriatrische geheugenpoli), hoofdpijnpoli en het programma ‘kinderen in beweging’ zijn onderdeel van onze polikliniek medische psychologie. Ook hiervoor heb je een verwijzing nodig. Hierdoor kunnen zowel kinderen, volwassenen als ouderen in het Anna Ziekenhuis terecht bij een gespecialiseerd psycholoog voor een behandeling op maat.

Psychologische zorg

Wij bieden psychologische zorg bij alle somatische ziektebeelden. Wij bieden individuele behandelingen, maar ook groepsbehandelingen, zoals trainingen voor het leren omgaan met stress en/of lichamelijke spanningsklachten. Onze psychologen hebben ieder hun eigen aandachtsgebied: medische psychologie, kinder- en jeugdpsychologie en neuropsychologie.