Afdeling

Hoestpoli

De hoestpoli van het Anna Ziekenhuis is er speciaal voor mensen die al langere tijd veel hoesten (chronisch hoesten), maar waarbij geen oorzaak is gevonden. Chronisch hoesten wil zeggen: langer dan acht weken aaneengesloten hoesten of langer dan drie weken hoesten zonder duidelijke oorzaak. 

Over chronisch hoesten

Langdurig of chronisch hoesten is niet alleen vervelend, het kan ook een uiting zijn van een onderliggende ziekte. Het hoesten kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door problemen aan de longen, ontstoken neusbijholte of een aandoening van de slokdarm. 

Onze hoestpoli is uniek in Zuid-Nederland

En is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die chronisch hoesten. Voor je eerste afspraak krijg je informatie en een hoestvragenlijst en een medicijnenlijst toegestuurd. Wij vragen je deze in te vullen en terug te sturen naar de polikliniek. Dan volgt eerst een afspraak om een röntgenfoto van jouw longen en neusbijholten te maken. Daarna volgt een longfunctieonderzoek en prikken we bloed. De tweede afspraak heb je bij de longarts. De longarts doet uitgebreid onderzoek en bespreekt met jou de uitslagen van eerdere onderzoeken. Als direct duidelijk is wat er aan de hand is, kunnen we al starten met de behandeling. Als de oorzaak van de klachten nog niet duidelijk is, doen we aanvullend onderzoek. Als het nodig is, word je hierbij onderzocht door de maag-darm-leverarts of de keel-neus-oorarts. Wij doen er alles aan om je zo snel mogelijk zekerheid te geven over de oorzaak van het hoesten, zodat wij jou goed en gericht kunnen behandelen.