Fysiotherapie begeleidt en behandelt patiënten bij revalidatie

Afdeling

Fysiotherapie

De fysiotherapeuten van het specialisme fysiotherapie & revalidatie van het Anna Ziekenhuis begeleiden en behandelen patiënten die zijn opgenomen, vanuit huis revalideren of worden nabehandeld. Zo begeleiden wij bijvoorbeeld oudere patiënten na een val, patiënten die zijn opgenomen met kanker, met een beroerte of die een hartoperatie hebben gehad.

Vanuit huis of de (verpleeg)afdeling

Als je een nieuwe heup of knie hebt gekregen, komen wij kort na de operatie al bij jou op de afdeling langs om de revalidatie op te starten. In overleg kun je daarna op onze polikliniek verder revalideren. Hier kun je ook terecht met onder andere schouderproblemen, kraakbeenproblemen en voor manuele therapie en kinderfysiotherapie. Voor een uitgebreid behandelpakket van (sport)fysiotherapie kun je ook bij Anna TopSupport Eindhoven terecht.

Aangenaam Anna

Het specialisme fysiotherapie & revalidatie van het Anna Ziekenhuis biedt kwalitatief goede zorg. Wij passen de zorg altijd aan jouw situatie aan en werken volgens landelijke richtlijnen, actuele protocollen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Alle fysiotherapeuten van de afdeling fysiotherapie & revalidatie zijn bovendien opgenomen in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Dit betekent dat onze fysiotherapeuten regelmatig deelnemen aan kwaliteitssystemen, na- en bijscholing en aan een klachtenregeling.

De fysiotherapeuten op onze verpleegafdelingen hebben veel kennis van en ervaring met hart- en longrevalidatie, hyperventilatie, neurologische problemen, oncologie, orthopedie en behandeling na een ongeluk (traumatologie). Op onze polikliniek zijn wij gespecialiseerd in manuele therapie, kinderfysiotherapie, oncologiefysiotherapie, oedeemtherapie en sportfysiotherapie. Op de polikliniek in Geldrop is de beschikbaarheid beperkt. Voor een uitgebreid behandelpakket van (sport)fysiotherapie kun je ook terecht bij Anna TopSupport in Eindhoven.