Chirurgie Anna Ziekenhuis voor chirurgische ingrepen als liesbreuk, galblaas en aambeien

Afdeling

Chirurgie

Je komt bij de afdeling chirurgie voor een chirurgische ingreep (operatie). Sommige operaties vinden plaats op de poliklinische operatiekamer. Je hoeft dan niet naar de verpleegafdeling. Denk dan aan een (kleine) operatieve ingreep, bijvoorbeeld aan aambeien, carpaal tunnelsyndroom, ingegroeide nagels, triggerfinger en een vetbult. Na de ingreep kun je weer naar huis.

Je kunt bij ons terecht voor:

 • kleine chirurgische ingrepen (operaties), zoals liesbreuk-, navelbreuk- en buikwandbreukoperatie en een operatie aan je galblaas en blinde darm
  We hebben hiervoor een speciaal avondspreekuur
 • onderzoek en behandeling bij anale problemen, zoals aambeien, fistels, scheurtjes in de anus en poliepen
  We hebben een speciaal spreekuur anale klachten (proctologie)
 • onderzoek en behandeling van klachten aan je aders en slagaders, zoals spataders, verwijding van de buikslagader en vernauwing van de hals- en beenslagader
  We hebben een speciaal spataderspreekuur
 • kijkoperaties in de buikholte, borstkas en gewrichten
 • (kijk)operaties bij kanker aan de dikke darm of endeldarm en bij ontstekingen in de darm, zoals ziekte van Crohn
 • onderzoek en behandeling bij borstaandoeningen (borstkanker en goedaardige afwijkingen)
 • behandeling van letsel aan botten, spieren en gewrichten na een ongeval
 • stomazorg, voor een stoma op de dikke darm (colostoma), dunne darm (ileostoma) of urinewegen (urostoma)

Sneltrajecten

Voor liesbreuken en klachten aan jouw galblaas hebben we zogenaamde sneltrajecten. Dit betekent dat alle onderzoeken en behandelingen op een dag plaatsvinden, ook een eventuele operatie. Je hoeft dus maar één keer naar het ziekenhuis te komen en dat scheelt reistijd. Bovendien hoef je niet meerdere afspraken in te plannen. Tot slot willen we, net als jij, dat je snel van je operatie herstelt. Daarom hebben we voor darmoperaties bijvoorbeeld het zogenaamde Fast-Track Protocol ingevoerd. Als we je volgens dit protocol behandelen, kun je bij een darmoperatie binnen 5 tot 7 dagen na de operatie alweer naar huis.

Over onze chirurgen

Onze chirurgen zijn allemaal algemeen chirurg. Daarnaast hebben zij een of meerdere aandachtsgebieden, bijvoorbeeld vaatchirurgie, traumachirurgie en darmchirurgie.