Bureau opname helpt je voor te bereiden op een operatie

Afdeling

Bureau opname

Om je goed voor te bereiden op jouw operatie en je veilig te kunnen behandelen, doorloop je een preoperatieve screening. Het bureau opname van het Anna Ziekenhuis voert deze preoperatieve screening uit.

Hoe ziet de preoperatieve screening eruit?

Een preoperatieve screening in het Anna Ziekenhuis bestaat uit een telefonisch gesprek met de apotheek en een screeningsgesprek met bureau opname. Een medewerker van de apotheek van het Anna Ziekenhuis spreekt met jou een datum en tijdstip af om telefonisch jouw geneesmiddelengebruik door te spreken. Deze gegevens zijn belangrijk voor jouw operatie. Het is belangrijk dat je alle medicijnen die je gebruikt doorgeeft. Ook vrij verkrijgbare medicijnen zoals paracetamol, oog- of oordruppels, zalf en crèmes en tijdelijke medicijnen zoals antibiotica. Ook horen we graag voor welke medicijnen je overgevoelig of allergisch bent.

Screeningsgesprek

Met het bureau opname heb je een screeningsgesprek. Je hebt van de polikliniek een anesthesievragenlijst en anamneselijst gekregen. Deze moet je ingevuld meenemen naar het screeningsgesprek. Tijdens het screeningsgesprek beoordelen wij jouw gezondheidstoestand aan de hand van een kort lichamelijk onderzoek en bespreken we welke anesthesievorm het beste toegepast kan worden. Als er bijzonderheden zijn gekomen uit de anesthesievragenlijst die je hebt ingevuld, bespreken we die met jou. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen en wij geven je folders mee naar huis om alle informatie nog eens rustig door te lezen. De uitkomsten van jouw preoperatieve screening ontvang je per brief en/of telefonisch. Wij informeren je dan nogmaals over de definitieve operatiedatum, medicijninname op de dag van de ingreep en andere relevante onderwerpen.

Bureau opname in het Anna Ziekenhuis

Bij het Anna Ziekenhuis doen we er alles aan om je goed voor te bereiden op jouw operatie en om je veilig te kunnen behandelen. Een uitgebreide preoperatieve screening is hiervan een onderdeel. De medewerkers van bureau opname van het Anna Ziekenhuis begeleiden jou bij deze voorbereiding.