Anna Borstzorg onderzoek, behandeling en begeleiding borstkanker

Afdeling

Anna Borstzorg

Bij het specialisme Anna Borstzorg van het Anna Ziekenhuis in Geldrop en Eindhoven kunnen vrouwen en mannen met een aandoening in de borst (mamma) terecht voor onderzoek en behandeling. Na verwijzing door je huisarts heb je binnen 2 werkdagen een afspraak voor een onderzoek op onze afdeling radiologie. Vervolgens krijg je snel antwoord op de vraag of je een goedaardige borstafwijking hebt of borstkanker. 

Professionele zorg met een vertrouwd gezicht

Anna Borstzorg in Geldrop en Eindhoven is gespecialiseerd in onderzoek, behandeling en begeleiding van vrouwen met afwijkingen in de borst (mamma). Naast zorg voor borstkanker (of verdenking hiervan) is er in Eindhoven ook aandacht voor andere klachten aan de borsten, zoals pijn (mastopathie) en vragen over erfelijkheid en screening. Je krijgt patiëntgerichte zorg van ons multidisciplinair mammateam op onze locaties in Geldrop en Eindhoven. Hierin werken de radioloog, chirurg, verpleegkundig specialist, mammacareverpleegkundigen, patholoog, plastisch chirurgen en internist-oncoloog nauw samen.

Eerste bezoek

Je eerste bezoek duurt ongeveer 1 uur en verloopt als volgt:

  • Je meldt je aan de balie van de afdeling radiologie, route 22 in het souterrain (kelder). Op locatie Eindhoven meld je je bij de receptie.
  • Afhankelijk van de indicatie of de klacht, wordt er bij jou een mammografie en/of een echografie gedaan.
  • Na het onderzoek bespreekt de radioloog de bevindingen met jou. Het kan zijn dat aanvullend onderzoek nodig is. De volgende mogelijkheden kan de radioloog met je bespreken:
  1. Er is geen aanvullend onderzoek nodig. Je krijgt een goede uitslag en wordt verwezen naar de huisarts.
  2. Er is wel aanvullend onderzoek nodig, maar dit kan niet meteen. Hiervoor kun je de volgende dag terecht.
  3. Er wordt direct een punctie bij je gedaan door de radioloog in verband met een gevonden afwijking in de borst. De radioloog zal je meteen inlichten of hij/zij het vermoeden heeft dat het om een kwaadaardige afwijking gaat. Ook voor goedaardige afwijkingen kan een punctie nodig zijn.

Tot slot bekijkt ons multidisciplinaire mammateam welke behandelingen voor jou mogelijk zijn. Je kiest in overleg met het mammateam de behandeling die het beste bij je past.

Korte wachttijden en snelle diagnose

In het Anna Ziekenhuis in Geldrop en Eindhoven streven we naar korte wachttijden, snel een diagnose, goede voorlichting en persoonlijk contact met onze patiënten. Je hebt altijd een een-op-een contact met jouw specialist. Daarnaast ben je onder behandeling van een goed op elkaar ingespeeld mammateam van professionals uit verschillende disciplines. Onze specialisten hebben regelmatig overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Wij besteden veel aandacht aan persoonlijke begeleiding en nazorg, ook voor jouw naasten. 

Anna Ziekenhuis App

In onze app Patient Journey is informatie over jouw behandeling te vinden. Via de app krijg je stap voor stap belangrijke informatie over onder andere het onderzoek, de operatie, revalidatie en nazorg. Download de app Patient Journey via de App store of Play Store voor praktische informatie en handige video’s.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast zorg is onderzoek een belangrijke pijler in het Anna Ziekenhuis. Artsen en andere professionals zijn continu op zoek naar nieuwe en betere behandelingen om de meest optimale zorg te bieden. Zij werken daarom mee aan wetenschappelijk onderzoek. Het Anna Ziekenhuis werkt samen met het MUMC+ en laat patiënten zo mogelijk deelnemen aan studies. 

Ben je geïnteresseerd in het aanbod binnen het ziekenhuis? Vraag dan naar het actuele aanbod bij je behandelend arts of bij de casemanager die je begeleidt. 

Daarnaast kun je het aanbod van diverse onderzoeken en klinische trials bekijken op de site www.kanker.nl.

Cindy

“Ondanks de borstkanker, kon ik tijdens de behandelingen ook veel nog wél”

Lees het hele verhaal