De Acute Opname Afdeling (AOA) is voor patiënten die ongepland met spoed moeten worden opgenomen

Afdeling

Acute opname afdeling (AOA)

Je komt op de Acute Opname Afdeling (AOA) als je ongepland met spoed moeten worden opgenomen. Bijvoorbeeld als je via je huisarts op de Spoedeisende Hulp (SEH) of een polikliniek komt en na onderzoek blijkt dat je direct moet worden opgenomen. Op de SEH of de polikliniek krijg je de eerste behandeling. Daarna ga je naar de Acute Opname Afdeling.

Aangenaam Anna

We proberen je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zo krijg je voorrang op onderzoeken, zodat zo snel mogelijk duidelijk wordt wat er met je aan de hand is. Hierdoor kan je arts sneller een behandelplan maken of aanpassen. Je blijft maximaal 3 dagen op deze afdeling. Als duidelijk is dat je opname langer dan 3 dagen gaat duren, word je overgeplaatst naar de verpleegafdeling van je behandelend arts.

Wie zorgen er voor je?

Op de AOA werken ervaren, gediplomeerde verpleegkundigen. Alle verpleegkundigen op de AOA hebben extra opleidingen gevolgd om acute patiënten te kunnen verplegen. De verpleegkundigen geven je informatie over je onderzoeken en behandeling. Op de gang voor de balie hangt een bord waarop je kunt zien welke verpleegkundigen dienst hebben. 24 uur per dag zijn er verpleegkundigen aanwezig. Zowel in de vroege, als in de late en nachtdienst is er een Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (een EVV-er) voor je aanwezig. Voor vragen over je verblijf kunt je terecht bij deze EVV-er.