
Soms is het moeilijk om goed te blijven eten als je ziek bent. Bijvoorbeeld als je behandelingen tegen kanker ondergaat. Dan vind ik het waardevol om te zoeken naar wat de patiënt wél kan eten.
Ik verplaats me in de patiënt: wat vindt hij of zij lekker? Wat maakt eten aantrekkelijker? Ik probeer zo veel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de patiënt, zodat ik een advies op maat kan geven dat ook haalbaar is. Goede voeding helpt om de conditie op peil te houden en het ondersteunt het lichaam tijdens de behandeling. Dat geldt ook voor patiënten die een operatie gaan krijgen, want hoe fitter ze de operatie in gaan, hoe beter ze herstellen.
Ik vind het bijzonder dat ik na mijn afstuderen in het Anna kon gaan werken, het ziekenhuis waar ik geboren ben. Hier kan iets betekenen voor mensen. Dat doe ik elke dag met veel plezier.
Aandachtsgebieden
- Oncologie
- Intensive care
- Geriatrie
- Cardiologie
- Kwaliteitsproject ondervoeding
- Digitalisering en duurzamer werken
Opleiding
Ik heb de opleiding Voeding en diëtiek gevolgd aan de HAN Hogeschool. Mijn afstudeerstage heb ik gedaan in het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Daar ontdekte ik hoe leuk en interessant het werken in een ziekenhuis is. Ik ben lid van de LWDO, de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie, wat me helpt mijn kennis up-to-date te houden.